КИЇВКІНОФЕСТ: Кінопоказ «Сьомий маршрут»

На фестивалі КИЇВКІНОФЕСТ відбудеться показ нової оцифрованої копії фільму Михайла Іллєнка «Сьомий маршрут» за участі режисера Михайла Іллєнка. Після перегляду фільму на глядачів чекає обговорення у форматі запитання/відповідь.

За сюжетом, молода американка приїздить до Києва, щоб зробити подарунок своїй мамі – відзняти на відеокамеру місця, якими вона ходила і звідки ще довго отримувала листи. Відкриваючи для себе місто, іноземна туристка знайомиться з диваком-гідом і потрапляє на загадковий екскурсійний маршрут, присвячений життю і творчості невизнаного поета Данила Притуляка. «Сьомий маршрут», як його називає гід, пролягатиме через впізнавані столичні вулиці, мальовничі передмістя і навіть Чорнобиль.

Це освідчення у любові Києву якимось дивом було зняте за часів тотальної кризи в українському кіно 90их. Сценарій написали 14 авторів, серед яких студенти режисерської майстерні Михайла Іллєнка в Інституті ім. Івана Карпенка-Карого.

Фільм фактично не мав прокатної історії у рік виходу і 27 наступних років не мав якісного оцифрування. Довженко-Центр представляє прем’єру нової копії фільму, оцифрованої з кіноплівки, яка зберігається у колекції нашого Фільмофонду.

РЕЄСТРАЦІЯ НА УЧАСТЬ В ПОКАЗІ