КИЇВКІНОФЕСТ: Кінопоказ «Весь світ в очах твоїх»

У рамках КИЇВКІНОФЕСТ відбудеться показ фільму «Весь світ в очах твоїх» (1977) Станіслава Клименка та Івана Симоненка. Картину представить Альона Пензій, кінознавиця Довженко-Центру.

Віктор – звичайний підліток, який вирішив трохи заробити грошей під час літніх канікул. Він фарбує дахи у самому центрі Києва. Проте увагу хлопця приваблює не мальовничий Хрещатик, а мила дівчинка з будинку навпроти. Між ними зароджується невербальна дружба на відстані, яка переростає у перше юнацьке кохання. Однак перешкоди, що виникають на шляху молодих людей, мають зовсім не дитячий характер.

Романтична історія про дорослішання та прийняття іншого занурює в атмосферу Києва 1970-х років: з вуличними танцями у стилі диско, модними строкатими сорочками та штанами кльош, а головне – спокійним, навіть “застійним” плином часу. Камера оператора Валерія Рожка пролітає над центром міста, а також новими районами, показуючи образ міста-саду, такого прекрасного, але, здається, втраченого назавжди.

«Весь світ в очах твоїх» – дебютна робота відразу двох режисерів Київської кіностудії імені Олександра Довженка – Станіслава Клименка та Івана Симоненка, за яку вони отримали дипломи на кінофестивалі «Молодість-78».

РЕЄСТРАЦІЯ НА УЧАСТЬ В ПОКАЗІ