КИЇВКІНОФЕСТ: Кінопоказ «Сьомий маршрут»

Фестиваль КИЇВКІНОФЕСТ, який проходить до Дня Києва 23–26 травня, відкриється прем’єрою нової оцифрованої копії фільму Михайла Іллєнка «Сьомий маршрут».

За сюжетом, молода американка приїздить до Києва, щоб зробити подарунок своїй мамі – відзняти на відеокамеру місця, якими вона ходила і звідки ще довго отримувала листи. Відкриваючи для себе місто, іноземна туристка знайомиться з диваком-гідом і потрапляє на загадковий екскурсійний маршрут, присвячений життю і творчості невизнаного поета Данила Притуляка. «Сьомий маршрут», як його називає гід, пролягатиме через впізнавані столичні вулиці, мальовничі передмістя і навіть Чорнобиль.

Це освідчення у любові Києву якимось дивом було зняте за часів тотальної кризи в українському кіно 90их. Сценарій написали 14 авторів, серед яких студенти режисерської майстерні Михайла Іллєнка в Інституті ім. Івана Карпенка-Карого.

Фільм фактично не мав прокатної історії у рік виходу і 27 наступних років не мав якісного оцифрування. Довженко-Центр представляє прем’єру нової копії фільму, оцифрованої з кіноплівки, яка зберігається у колекції нашого Фільмофонду.

Почесні гості показу – режисер фільму «Сьомий маршрут» Михайло Іллєнко та оператор стрічки Юрій Гармаш.

РЕЄСТРАЦІЯ НА УЧАСТЬ В ПОКАЗІ